Interieurtrends 2023: mijn bezoek aan Maison & Objet Paris

Het stond al even op mijn verlanglijst: Naar Parijs gaan voor de interieurdesign beurs Maison & Objet. Eindelijk was het zover!

Met de Thalys ben je binnen 3 uur in Parijs

Neon in interieurs

Ik bezocht deze beurs om nieuwe merken te ontdekken, inspiratie op te doen en op de hoogte te zijn van de nieuwste trends en collecties.

Een verrassende trend die ik bij veel merken voorbij zag komen: het gebruik van neonlicht in interieurs. Dit kan prima gecombineerd worden met neutrale tinten, zoals je ziet in de linkerfoto.

Een leuke ontdekking
Op de tweede foto zie je de tapijten van Tapicheri. Een nieuwe merk, waarvan ik de ontwerper heb gesproken. Via haar Instagram pagina kun je haar volgen en werk kopen: klik hier. Hele frisse designs & bijzondere kleurcombinaties. De tapijten kunnen naar wens worden aangepast in andere kleuren en vormen. Leuk op de vloer, maar ook op de muur.

Nieuwe favoriete merken

De favorieten van mij dit jaar: &Klevering Amsterdam, Blomus & Villa Collection Denmark. Mooie materialen, vormen & kleurgebruik.

Ronde, organische vormen

Wat overduidelijk een trend is - ook weer dit jaar- zijn ronde en organische vormen. En dan heb ik het niet alleen over een ronde salontafel, maar dit komt echt overal in terug! Afgeronde hoeken van tafels, vloerkleden, ronde armaturen, fauteuils en (eetkamer)banken.

Ook zijdebloemen zijn on helemaal on trend. Tegenwoordig zijn ze bijna niet van echt te onderscheiden! Dit merk is Silk-ka, je vindt de producten hier.

Al met al: een mooie ervaring, zeker in combinatie met een bezoekje aan de stad zelf. Dit zal niet de laatste keer zijn dat ik hier naar toe ga!

*n.b. Alle merken die genoemd worden in dit blog zijn niet gesponsord.

Vorige
Vorige

Rust in je interieur: creëer kloppende systemen. In 5 stappen naar een opgeruimder huis!

Volgende
Volgende

In 3 stappen meer sfeer in huis, door het maken van een lichtplan