Een open kast inrichten: styling tips

Een open kast inrichten: styling tips

In mijn interieuradviezen aan huis komt de vraag ‘hoe richt ik een open kast mooi in?’ vaak terug. Een open kast is de perfecte plek waar ongemerkt veel rommel zich opstapelt. Dit is zeker een uitdaging voor gezinnen met (kleine) kinderen, waar zo’n kast al gauw een verzameling wordt van papieren, speelgoed en spelletjes…. Maar ook: boeken waar je eigenlijk niets meer mee hebt of kaartjes die je ooit gekregen hebt van iemand die je dierbaar is. Hoe geef je alles een plekje en behoud je toch de rust in huis?

Vogeltje: Normann copenhagen. Vaas: vtwonen Ecomix Twig vaas - Egg White

5 tips voor het stylen van een open kast

  1. Eerst opruimen

    Ga je spullen in de kast eerst eens kritisch door: waar wil ik écht graag elke dag tegenaan kijken? Laat deze spullen staan. Doe de rest in een dichte kast. Zeker voor een open kast geldt: less is more, het wordt snel onrustig.

  2. Kleurgebruik

    Kies één of een paar kleuren uit en herhaal die. Herhaling zorgt voor herkenbaarheid en eenheid. Heb je al een kleurenpalet voor je ruimte? Kies dan kleuren die daar in voorkomen.
    Wil je een hele rustige uitstraling? Laat het kleurenpalet dan uit maximaal 3 kleuren bestaan. Daar binnen kun je variëren met verschillende tinten. Zo wordt het zeker niet saai.

  3. Waardevolle spullen

    Zet alleen spullen in het zicht die voor jou en je eventuele gezinsleden van waarde zijn. In ons geval zijn dit mooie boeken, geboortekaartjes en ook de jaarlijkse fotoalbums van de kinderen. We kijken hier regelmatig in.

4. Afwisselen in materialen

Zoek vazen of ornamenten uit van verschillende materialen, wissel hierin af. Glad, mat, met een structuur of glans. Mijn favoriete vaas van dit moment is deze schelp van Ferm Living (gekocht via fonq.nl):

5. Goed of fout?

Misschien wel mijn belangrijkste punt: wees niet bang om het ‘fout’ te doen! Er zijn geen harde regels voor styling. Speel ermee, probeer wat uit. Het is jouw huis, jouw feestje!

Vorige
Vorige

In 3 stappen meer sfeer in huis, door het maken van een lichtplan

Volgende
Volgende

Van spookhuis naar droomhuis 2/2: before & after